Dankzij jouw stem zijn wij gegroeid van één naar drie zetels! Wij zijn ontzettend trots op dit resultaat en kijken ernaar uit om ons de komende vier jaar keihard in te zetten voor een groener en socialer Velsen! 

GroenLinks is met een winst van twee zetels de grote winnaar van de verkiezingen in Velsen. Lijsttrekker en huidig fractievoorzitter Iskandar Sitompul krijgt gezelschap van Ilse Stoelman en MaartenJan Hoekstra. Beiden werden met voorkeursstemmen in de raad gekozen. De driekoppige fractie staat klaar om Velsen eerlijker en duurzamer te maken.

Erik Droogh, de nummer 4 van de kandidatenlijst, zal door de fractie worden voorgedragen als steunfractielid. De fractie heeft inmiddels afscheid genomen van steunfractielid Jiska Bot. Fractie en bestuur van GroenLinks Velsen willen haar heel erg bedanken voor haar tomeloze inzet gedurende de afgelopen jaren.

Vanaf dinsdag 3 april zal Velsen Lokaal als grootste partij oriënterende gesprekken voeren met alle partijen, over de vorming van een breed gedragen coalitie. Uiteraard zal GroenLinks hier als grootste linkse partij constructief aan bijdragen en inzetten op Velsen sociaal, groen en open!