Raadslid worden, iets voor u?

De gemeenteraad van Velsen wil graag kennis maken met inwoners die actief willen worden in de politiek en zich mogelijk verkiesbaar willen stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014.

Heeft u belangstelling voor politiek en wilt u meer inzicht krijgen in de lokale politiek en met name het werk van de gemeenteraad, dan kunt u zich aanmelden voor een korte cursus. De cursus bestaat uit 3 avonden plus het bijwonen van een raadsvergadering . Na het volgen van deze cursus, die georganiseerd en gegeven wordt door raadsleden, kunt u bepalen of u zich wilt aanmelden bij een van de partijen die volgend jaar aan de gemeenteraadsverkiezingen deelnemen.

 

De cursus bestaat uit theorie, presentaties, praktische opdrachten en interactieve werkvormen. Uitleg wordt gegeven over de inrichting van het staatsbestel, maar met name over de werking van de lokale politiek en het werk van een raadslid. De bijeenkomsten zijn op 11, 18 en 25 maart om 19.30 uur en vinden plaats in de bibliotheek Velsen, Dudokplein te IJmuiden.

Wilt u weten of het raadslidmaatschap mogelijk iets is voor u? Op www.schuiltereenraadslidinmij.nl  kunt u de test doen.

 

Woont u in Velsen, bent u in maart 2014 minimaal 18 jaar en overweegt u zich kandidaat te stellen voor de raadsverkiezingen van maart 2014, dan kunt u zich uiterlijk 28 februari aanmelden voor deze 3 bijeenkomsten plus een raadsvergadering.

Aanmelden kan via de mail – griffier@velsen.nl; - of telefonisch 0255-567502.

 

Het aantal deelnemers is beperkt. Daarom zal met degenen die zich aangemeld hebben een kort introductiegesprek gevoerd worden.