NL Doet

15 en 16 maart was er weer NL Doet. Twee dagen waarop organisaties en bedrijven zich vrijwillig in zetten om te klussen bij vereniging, stichtingen, en non-profit organisaties. Zelfs ons Koningshuis laat zich deze dagen ieder jaar weer gelden.

Vorig jaar heeft de gemeente Velsen zich ingespannen bij een buurthuis en de stichting Philadelphia. De fractie van GroenLinks heeft daar (Philadelphia), met name op inspiratie van Reina de Haan, een schitterende muurschildering gemaakt.

 

Dit jaar heeft de fractie zich ingezet bij de scouting vereniging ST. Radbout, in Santpoort Noord (alhoewel de discussie plaats vond dat deze scouting net in Santpoort Zuid ligt). Een dag van zware klussen; hakken, slepen, schilderen en repareren. De vrijdagploeg heeft zich in de regen ingespannen; chapeau, want zij hebben desondanks gewoon in de buitenlucht hun klussen verricht.

Zaterdag was het droog. Wim Westerman en Ernst Merhottein hebben zaterdag de honneurs voor GroenLinks waargenomen. Vrijwel de hele dag hebben wij als team gewerkt: kloven van grote hoeveelheden boomstammen. En gewerkt hebben we! De scouting kan voorlopig heel wat kampvuren stoken. Dick Emmer (gemeentesecretaris) en Andries Kouthooft (VVD) hebben als tweede team staan kloven.

 

Wij vinden het belangrijk om ons ook eens op dergelijke wijze voor de gemeenschap in te zetten. Ook is het leuk om vanuit de politiek eens op geheel andere wijze met elkaar samen te werken. Politici, het college en zeker ook een aantal ambtenaren, die er samen de schouders onder zetten.

 

(foto's dank, Terbeest Bearveldt)