NL Doet

Vrijdag 16 maart deed de gemeente mee met de jaarlijkse vrijwilligersacties NL Doet. Dit keer een combinatie van ambtenaren, raad en college, in de Duinpan (onderdeel van Philadelphia).

 

De Duinpan is een woonvoorzieningen voor 16 mensen met een verstandelijke of meervoudige handicap. Twee kamers, een woonkamer en het buitengebeuren verdienden een opknapbeurt. In een van de woonkamers wilden de bewoners graag een gezellige muurschildering. Reina meldde zich hier direct voor aan, want zij had al vaker muurschilderingen gemaakt. Met een gezellige clubje gingen wij aan het werk. Onze wethouder Wim was bij het muurproject ingedeeld, samen met Monique Josemans (griffie), Petra Bodenstaff (ambtenaar) en 's middags Frits Eggermond (echtgenoot van Annekee).

Veel praktische hulp ontvingen wij van Esperanza, een bewoonster van de Duinpan. Zij kon alles vinden, waar wij naar op zoek waren, zoals plastic bordjes om verf op te mengen. In de middag liet zij weten, dat zij dol is op dolfijnen en schilderde Reina een dolfijn op de muur. Nu wil ze er ook een in haar kamer en we zullen zorgen dat die er eerdaags komt.

Na een dag hard werken was de muur klaar. De bewoners waren heel blij met het resultaat en van Esperanza mochten wij wel blijven. Voor ons was het een geweldige dag. Het is ontzettend gezellig om met zo'n groepje een klus te klaren en we doen volgend jaar graag weer mee.