Willem Veenendaal ontvangt Groene Lintje 2010

Ruim dertig mensen waren afgelopen maandagmiddag 13 december in Dorpshuis De Driehoek in Driehuis getuige van de uitreiking van het Groene Lintje 2010

 

Ruim dertig mensen waren afgelopen maandagmiddag 13 december in Dorpshuis De Driehoek in Driehuis getuige van de uitreiking van het Groene Lintje 2010, een initiatief van GroenLinks Velsen. De jury, bestaande uit bestuurslid Klaas Strooker, Groenlinkslid Ruud van de Groep en Soraya Reda, steunfractielid, heeft besloten het Groene Lintje 2010 uit te reiken aan Willem Veenendaal. Hij zet zich al jarenlang in voor het Pieter Vermeulen Museum, de laatste tijd als voorzitter van de Vrienden van het museum. Daarnaast maakte hij zich verdienstelijk bij de aanleg en het beheer van de tuinen van Beeckestijn. GroenLinksprominent Wim Westerman speldde hem het Groene Lintje op en overhandigde de winnaar een waardebon en een bloemetje. De andere genomineerden waren Huub Heerkamp, voorgedragen vanwege zijn onvermoeibare strijd voor de padden langs de Duin- en Kruidbergerweg en het behoud van de gierzwaluwen in het rode dorp in IJmuiden, Jan Pranger en Hans Rozestraten voor hun inzet voor de Stichting Natuurbehoud Fort Benoorden Spaarndam. In zijn inleiding noemde Wim Westerman ook de winnaar van het Groene Lintje 2009. Hij stelde het maaien van zeldzame orchideeën door overijverige groenbeheerders aan de kaak. Het resultaat was dat in 2010 de vegetatie niet vroegtijdig is verwijderd. Huub Veerkamp en Jan Pranger (Hans Rozestraten was afwezig) namen hun ‘verlies’ goed op. Ze waardeerden het feit dat hun werk op deze manier in de aandacht komt en kregen een bloemetje mee naar huis. Willem Veenendaal was zeer verguld met het Groene Lintje en sprak een woord van dank.

GroenLinks Velsen vraagt met het Groene Lintje aandacht voor de persoonlijke inzet van burgers voor natuur, milieu en duurzaamheid in de gemeente Velsen en roept alle inwoners van Velsen op om hier ook in 2011 hun steentje aan bij te dragen. En Willem Veenendaal, gefeliciteerd met het Groene Lintje 2010!

 

De bijgevoegde foto's zijn gemaakt door Selma Schepel, onze dank hiervoor.