Wie verdient volgens jou dit jaar een Groen Lintje?

IJmond - Op 5 juni is het Wereldmilieudag. Bij uitstek een goed moment om de meest duurzame en groene initiatieven in de gemeenten Heemskerk, Uitgeest, Beverwijk en Velsen in het zonnetje te zetten. Daarom organiseren GroenLinks Heemskerk en Beverwijk, dit jaar voor het eerst samen met GroenLinks Velsen, weer de uitreiking van de Groene Lintjes. GroenLinks wil met de uitreiking van groene lintjes de onderwerpen milieu en duurzaamheid op een positieve manier in het nieuws brengen. De uitreiking is dus jaar op zondag 5 juni.

 

Blijk van waardering

Het Groene Lintje is een blijk van waardering voor inwoners, organisaties en (kleine) bedrijven die actief bijdragen aan een duurzaam en groen Heemskerk, Beverwijk of Velsen. Het Groene Lintje werd al eerder in 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 en 2015 uitgereikt. In 2015 ontvingen Eetbaar Heemskerk, stadstuinderij Beverwijk, Annemiek Stoppelenburg en Marjan van der Voort  en de heer C. Torenburg het befaamde Groene Lintje. Dit jaar reiken wij deze alweer voor de negende maal uit!
 
Nomineer duurzame en groen initiatieven
Iedereen kan duurzame en groene initiatieven nomineren voor een Groen Lintje. Dit kan door uiterlijk 22 mei 2016 een mail met een korte motivatie te sturen naar glheemskerk@hotmail.com.
Op zondag 5 juni worden onder de aangemelde initiatieven de Groene Lintjes uitgereikt. De inzendingen worden beoordeeld op diverse criteria. Ondermeer op de vraag of het initiatief vernieuwend is voor Heemskerk, Beverwijk en/of Velsen en of het anderen inspireert om mee te doen aan een duurzaam en groen Heemskerk, Beverwijk en Velsen.

Voor informatie over dit persbericht kan contact worden opgenomen met Jos Burger:
 tel. 06-22781658 of e-mail: jos.burger@hotmail.com