MaartenJan Hoekstra

Raadslid

"Ik wil mij keihard inzetten voor een duurzamer Velsen. Op lokaal niveau wil ik zo bijdragen aan een toekomstbestendige wereld."

Op mijn zesde – nu 36 jaar geleden – ben ik voor het eerst in Velsen komen wonen. Als kind heb ik eindeloos gespeeld en gefietst in de bossen, de duinen en Spaarnwoude. Toen ik verhuisde om te gaan studeren – eerst bouwkunde, daarna taalkunde – heb ik via mijn ouders altijd contact gehouden met de gemeente.

Na omzwervingen in Rotterdam, Amsterdam en Haarlem zijn mijn vrouw en ik in 2015 teruggekeerd naar Velsen, met zijn prachtige contrasten: zowel groen, rustig en historisch, als rauw, dynamisch en modern. We wonen in Driehuis met onze zoon.
Ik heb twee parttime banen: ik ben stedebouwkundige aan de Technische Universiteit Delft en ik ben directeur van jongerentheatergezelschap Poldertheater in Amsterdam.

Waar ga ik voor?

"Op lokaal niveau bijdragen aan een toekomstbestendiger wereld voor onze kinderen." Zo schreef ik het als lid van de programmacommissie op in ons verkiezingsprogramma.Als raadslid ga ik mij keihard inzetten voor een duurzamer Velsen. Dat betekent streven naar schonere lucht en energie, en dat de kostbare groene ruimte in Velsen groen moet blijven. Mijn vakkennis helpt daar zeker bij.

Ook op andere terreinen wil ik mij bij elke beslissing afvragen: is dit besluit in het belang van de inwoners van Velsen én letterlijk 'geschikt voor de lange duur'? Zo hoop ik bij te dragen aan een duurzamer samenleving.