Ilse Stoelman

Raadslid

Wie ben ik?

Mijn naam is Ilse Stoelman, 49 jaar, moeder van twee zoons (19 en 22) en ik woon in IJmuiden.

Mijn werkachtergrond is verzorgende in de ouderenzorg. Daar ligt mijn grootste betrokkenheid, bij de ouderen, mantelzorgers en personeel. Daarnaast heb ik een speciale interesse voor jongeren die door omstandigheden thuis, of door lichamelijke of andere redenen een achterstand ervaren tot leeftijdsgenoten en tot de rest van de maatschappij.

 

Waar ga ik voor?

Door mijn ervaringen in werk en mijn privéleven heb ik een holistische kijk op mensen. Je kunt een mens niet los zien van zijn situatie en omgeving. We moeten uitgaan van de kwaliteiten van mensen en hulp bieden waar dat nodig is. Ik pleit ervoor om naar mensen te kijken door de bril van wie bén jij en niet wat kóst jij.

Ik geloof dat we elkaar nodig hebben: de één ondersteunt de ander. Als we allemaal chirurg zijn en we hebben geen schoonmakers of vuilnismannen, dan hebben we een groot probleem. Als we ervoor zorgen dat de mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt meer bestaanszekerheid krijgen, dan gaan we naar een eerlijke MAAT-SCHAP-PIJ en hebben we een echte SAMEN-LEVING. Een schone, veilige, gezonde omgeving is daarbij een pre. Mijn ideaal klinkt misschien ver weg, maar ik geloof dat het kan en daar wil ik me, samen met u, graag voor inzetten.