In de maand januari heeft de GroenLinksfractie van Velsen veel interessante werkbezoeken afgelegd.

Zo waren we op vrijdag 19 januari uitgenodigd bij de Fransiscusschool, de Boekanier en het Technisch College Velsen. Deze scholen willen de komende jaren onderzoeken wat er mogelijk is op het gebied van grotere en geschiktere huisvesting. De schoolbesturen wisten ons als raadsleden goed uit te leggen waar ze in de praktijk tegenaan lopen en konden een mooi beeld schetsen van hoe ze de toekomst zouden willen zien. Binnenkort zullen we ons als raad buigen over de mogelijkheden en zullen we bekijken hoe we hier aan tegemoet kunnen komen.

Op donderdag 25 januari zijn we ook langs gegaan bij het bedrijventerrein van TataSteel om de nieuwe ontstoffingsinstallatie bij de Pelletfabriek te bekijken. Tata verwacht hierdoor 80% minder (fijn)stof, lood en zware metalen uit te stoten. Ook werd de eerste paal geslagen van het 18 meter hoge en 1 kilometer lange windscherm bij de Pelletfabriek, dat de omgeving moet beschermen tegen stof. Tijdens een bustocht over het terrein hebben we kunnen zien welke maatregelen Tata neemt om de uitstoot te reduceren. GroenLinks volgt belangstellend én kritisch de plannen naar een schoon en duurzaam staalproductieproces.

Op maandag 29 januari hebben we tot slot een bezoek gebracht aan De Ideale Buitendienst. We werden door medewerkers geïnformeerd over de stappen die de gemeentelijke buitendienst de afgelopen tijd heeft genomen om onze mooie gemeente goed voor de dag te laten komen, te zorgen dat er veilig gereisd kan worden en te zorgen voor afwisselend all-round-werk en zo een aantrekkelijker werkgever te worden. De komende tijd willen ze nog een slag slaan om efficiënter te werken in het onderhoud van openbaar groen en het “Slim Melden” optimaliseren.

Door deze werkbezoeken hebben we ons als fractie goed kunnen informeren, wat we meenemen in de besluitvorming in de gemeenteraad.